Pentadbiran

Tuan Haji Basharuddin Mohd Noor

Ketua Pegawai Eksekutif

Bertanggungjawab memastikan ketetapan Lembaga Pemegang Amanah dilaksanakan selaras dengan visi, misi dan matlamat YBK. Berkelulusan Sarjana Muda Perakaunan UiTM dan pernah berkhidmat bersama Diversified Resources Bhd. (DRB) dan Master Carriage (M) Bhd. Beliau menyertai YBK pada 21/11/2008.

Alia Zam

Eksekutif Kanan - Pentadbiran

Bertanggungjawab menyelaras aktiviti pentadbiran dan program, termasuk pembangunan sumber manusia, pengurusan pejabat dan penjawatan. Lulusan UiTM dalam bidang fotografi dan berkhidmat sejak tahun 1993.

Rosmaiza Mohd

Eksekutif - Pentadbiran

Beliau membantu Eksekutif Kanan dalam menyelaras aktiviti pentadbiran, khususnya berkaitan pendidikan seperti Asrama Kasih YBK. Berkhidmat sejak tahun 1995.

Rozita Arbain

Eksekutif - Kewangan

Bertanggungjawab dalam penyediaan dan dokumentasi aktiviti kewangan YBK, di samping menyediakan laporan kewangan mengikut ketetapan dan arahan Lembaga Pemegang Amanah serta pihak berwajib. Berkhidmat bersama YBK sejak tahun 2004.

Wan Afifah Wan Nazimuddin

Eksekutif - Jabatan Pengerusi

Merupakan lulusan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran (Kepujian) UiTM. Bertanggungjawab menyelaras program YBK di bawah kawalselia Jabatan Pengerusi seperti Program Sinar Kasih Ramadhan (SKR). Berkhidmat sejak 20/1/2009 dan merupakan Pengamal Bertauliah NLP.

Asuad Ismail

Eksekutif - Sukarelawan

Bertanggungjawab merancang dan menyelaras program sukarelawan YBK dan Skuad Kasih YBK (SKY), di samping melaksanakan pemantapan sistem ICT, infrastruktur serta keselamatan YBK. Berkhidmat sejak Julai 2009 dan berkelulusan Diploma Komputer, UPM.

Audi Faliq Ibrahim

Eksekutif - Motivasi

Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (Kepujian) UIAM dan berkhidmat sejak 11/7/2013. Bertanggungjawab menyelaras Program Motivasi Semangat Mendaki YBK, dan membantu dalam aktiviti penyelidikan serta pembangunan multimedia. Merupakan Jurulatih Bertauliah NLP untuk Pelajar.

Muhd Afiq Mohd Azman

Pembantu Eksekutif - Arkib & Multimedia

Bertanggungjawab mengurus arkib data dan media YBK serta merupakan perekabentuk media bercetak dan elektronik (audio visual). Berkhidmat sejak Mac 2015 dan merupakan lulusan UniSEL.

Rozana Idris

Pembantu Eksekutif - Pembangunan Belia

Bertanggungjawab mengkoordinasi program yang melibatkan belia termasuklah aktiviti kesukarelawanan, di samping membina jaringan dengan institusi belia. Menyertai YBK pada tahun 2017 dan aktif dalam Persatuan Silat Seni Gayong Malaysia.

Nasrul Ali Hasan Abdul Latif

Pegawai Khas Pengerusi

Membantu merancang penjenamaan YBK dengan penjanaan idea dan konsep baharu di samping mewakili Pengerusi YBK dalam program luar. Berkhidmat sejak April 2018 dan berkelulusan Ijazah Sarjana Sains Kuantitatif daripada UiTM.