Gesir, 25/5/2015 - hari ini Asrama Kasih YBK Gesir mengadakan mesyuarat Lembaga Penasihat Asrama YBK Gesir buat kali pertama setelah Lembaga Pemegang Amanah YBK meluluskan penubuhannya pada tahun lepas. Ahli Lembaga Penasihat Asrama yang dilantik oleh Pengerusi YBK terdiri daripada Dato Bing Selamat Amir (ALPA), Pengetua Sekolah Kebangsaan Gesir Tengah, Pengetua Sekoah Rendah Agama Kg Gesir Tengah, Pengerusi Jawatankusa Penduduk Kg Gesir Tengah, Ketua Balai Polis Behrang dan Doktor Klinik Kesihatan adalah mereka yang dijangka dapat membantu dan memberi sumbang saran kepada YBK.

Matlamat Panel Penasihat ini antara lain adalah untuk membantu YBK melaksana dan memperaku peraturan asrama serta cadangan menambah baik program asrama meningkatkan prestasi akademi  pelajar yang kini seramai 40 orang. 

Mesyuarat kali secara dasar bersetuju dengan pelbagai rancangan sekolah seperti tuisyen dan program champion bagi memastikan peningkatan prestasi pelajar terutama 10 yang sedang menghadapi peperiksaan UPSR. Lembaga Penasihat juga berpuas hati dengan sistem dan peraturah yang diamalkan di asrama.

 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;