Galeri, kupasbengkulu.com – 1000 anak yatim piatu dan anak panti asuhan se-Kota Bengkulu, Selasa (7/7/15) menerima santunan dari Gubernur Bengkulu H Junaidi Hamsyah dan Yayasan Basmi Kemiskinan Persatuan Bengkulu Malaysia. Santunan tersebut diberikan langsung oleh Gubernur Bengkulu H Junaidi Hamsyah, Kepala Kemenag Suardi Abbas, Ketua Badan Musyawarah Adat (BMA) Efendi,MS, Kapolda Bengkulu Brigjend. M. Ghufron, Danrem Kol. Inf Fajar Budiman, Danlanal Bengkulu Letkol Laut (p) Amrin Rosihan Hendrotomo di Masjid Raya Baitul Izzah Padang Harapan Kota Bengkulu.

Program kerjasama antara Pemerintah Provinsi Bengkulu dan Yayasan Basmi Kemiskinan Persatuan Bengkulu Malaysia, tahun 2015 ini meningkat dari tahun sebelumnya. Dimana pada tahun 2014 Yayasan Basmi Kemiskinan Persatuan Bengkulu Malaysia mendistribusikan dana sebesar 10 ribu ringgit. Sedangkan Pada tahun ini Yayasan tersebut menyumbangkan dana sebesar 15 ribu ringgit yang kalau dirupiahkan sekitar 53 juta rupiah, untuk diberikan kepada 1000 anak yatim piatu dan panti asuhan se-kota Bengkulu

sumber : http://kupasbengkulu.com/gubernur-santuni-1000-anak-yatim-piatu-dan-panti-asuhan/

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;