Kuala Perlis – YBK bersama TV Hijrah sedang merancang untuk menerbitkan sebuah dokumentari berkenaan kehidupan 13 keluarga termiskin terpilih seluruh negara. Dokumentari yang akan disiarkan dalam saluran TV Hijrah dijangka menemui penonton dalam buian Ramadhan yang akan datang. 
Rancangan TV berjodol Jadda Man Jadda yang memaparkan kehidupan keluarga termiskin oleh Yayasan Basmi Kemiskinan akan dibantu oleh Bank Islam Malaysia dalam menyediakan dana untuk membantu keluarga terpilih. Ini termasuklah menyediakan perkakasan berniaga atau peralatan bertani untuk menbambah pendapatan keluarga
Lokasi pertama adalah Kuala Perlis di mana keluarga Abdul Salim Otham dr Kg Timbul Kuala Sanglang Kuala Perlis ditemuduga oleh crew TV Al Hijrah. Dia dijangkan akan mendapat bantuan untuk berternak itek disamping anak yang dutempatkan di kolej kemahiran YBK. Wakil Bank Islam Encik Alimin Darus bersama Ce Gu Mokhtar dari SMK Sanglang turut sama dalam sesi penggamabaran tersebt.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;