Sentul, 29/12/2015 - Maklumat disampaikan melalui NGO UNGGAS KL tentang keluarga yang tinggal di PPR Negeri Sembilan, Sentul Kuala Lumpur. 12 orang ahli keluarga ini tinggal di rumah dua bilik dengan ketiadaan bekalan air akibat pemotongan bekalan. Pihak Baitulmal membantu memberikan bantuan bulanan sebanyak RM700.00.

Selain itu keluarga ini bergantung kepada hasil jualan secara kecil-kecilan seperti menjual air dan makanan ringan di Dataran Merdeka. Puan Ruslelawati isteri En Wahab memerlukan rawatan 3 kali seminggu di HKL akibat masalah kesihatan.

Lawatan ini turut disertai oleh Ustaz Faizal mewakili ALPA YBK. Misi utamanya adalah untuk menawarkan peluang pendidikan yang boleh diberikan oleh YBK kepada anak-anak En Abd Wahab. Bagi kami pendidikan merupakan teras utama dalam mengharungi cabaran yang akan datang. Ustaz Faizal juga sempat memberikan sedikit motivasi supaya anak-anak ini mampu menjaga diri dalam dunia mencabar kini.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;