29 Oktober 2008, Kelana Jaya - YBK menerima kunjungan Rombongan Exco Kerajaan Terengganu yang di ketuai oleh YB Exco Tuan Haji Asha'ari bin Idris selaku Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Masyarakat dan Wanita Negeri Terengganu turut serta YB Tuan Haji Nawi Mohamad dan Pengarah dari Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu dan Pengarah dari Jabatan Kebajikan Masyarakat Terengganu. Objektif utama kunjungan adalah untuk sama-sama berkongsi pandangan dan pengalaman dalam mengatasi masalah kemiskinan di negeri masing-masing. Pengerusi YBK, Dato` Zainal Sakom bersama dengan En, Zulhairy Jalaluddin telah bersama menjelaskan peranan dan fungsi YBK yang telah lama menjalankan misi pembasmian kemiskinan ini di Selangor.

Rombongan juga telah di bawa ke Pusat Latihan YBK Kuala Selangor untuk meninjau modul-modul pengajaran yang di sediakan dalam membantu pelajar-pelajar dalam meningkatkan kemahiran teknikal mereka. Penerangan dan kursu-kursus yang ditawarkan telah dis ampaikan oleh Tuan Haji Bing dan En Zulhairy. Ternyata mereka berpuashati dengan kunjungan mereka kali ini.
        
 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;