Batang Kali, 5/5/2016 - Kebakaran pada jam 4 petang di Kampung Pasir Tambahan, Ulu Yam ini mengakibatkan tiga keluarga tinggal sehelai sepinggang. Tiada apa-apa barang yang dapat diselamatkan kerana pada masa kejadian penghuni rumah yang terbabit sedang bekerja. 

Ketika lawatan bersama Jaksa Pendamai Hulu Selangor dilakukan, keluarga yang terbabit dalam kebakaran ini ditempatkan sementara di dewan orang ramai Kg Pasir Tambahan. Pihak JKM telah menguruskan keperluan asas buat sementara waktu bersama sukarelawan setempat. YBK menyampaikan sedikit sumbangan tunai buat semua keluarga yang terlibat. Selain itu, YBK juga bekerjasama dengan pihak-pihak yang terbabit dalam membantu mangsa yang menghadapi musibah kebakaran ini untuk meneruskan kehidupan pada masa akan datang.

YBK mengucapkan takziah kepada semua mangsa yang terbabit dalam kebakaran ini. Walaupun ia tidak membabitkan kehilangan jiwa tetapi cukup memberi kesan yang mendalam kepada setiap keluarga mangsa.

 

 

 

 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;