ARA DAMANSARA, 24 Oktober 2019 - Keusahawanan Sosial (Social Enterprise) merupakan konsep yang sering dibincangkan mutakhir ini. Maka atas dasar tersebut, para staf Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) bersama-sama Yayasan Bina Kesejahteraan (YBCare) dan Prihatin Ehsan Holdings Sdn. Bhd. telah menyertai kursus 'Social Enterprise Knowledge Day' yang diadakan di Bilik Semangat Mendaki YBK Usahasama Sdn. Bhd., Dataran Ara Damansara.

Kursus selama setengah hari ini telah disampaikan oleh saudari Nurliana Mohamad daripada Malaysian Global Innovation and Creativity Centre (MaGIC) merangkap AJK Kerja Majlis Belia Malaysia. Para peserta telah diperkenalkan dengan konsep Keusahawan Sosial melalui sesi ceramah, aktiviti dalam kumpulan dan perbincangan dua hala.

Di akhir sesi, semua peserta telah memahami idea Keusahawan Sosial untuk dipraktikkan dalam lapangan kerja dan kehidupan seharian.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;