PUTRAJAYA, 5 Disember 2019 - Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) telah menyertai Seminar Membasmi Kemiskinan Bandar anjuran Yayasan Wilayah Persekutuan dengan kerjasama Kementerian Wilayah Persekutuan. Seminar ini telah berlangsung di Auditorium Menara Seri Wilayah, Putrajaya di dirasmikan oleh Menteri Wilayah Persekutuan, YB Khalid Abdul Samad.
 
Berlangsung selama satu (1) hari, seminar ini telah menghimpunkan para pemikir akademik, NGO, agensi serta pemimpin/wakil penduduk bagi membincangkan isu kemiskinan bandar dan solusi bagi mengatasinya. Terdapat empat sesi forum pembentangan kertas kerja oleh wakil agensi kerajaan, NGO, Akademik serta pakar Sosio Ekonomi.
 
Hasil pembentangan dan input seminar ini akan dihimpunkan dan dijadikan panduan bagi merangka strategi pembasmian kemiskinan bandar. YBK dan kumpulan NGO yang lain bersedia untuk memberi kerjasama kepada Kementerian dan semua pemegang taruh bagi menjayakan misi ini.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;