Bangi, 4/6/2007 - Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor, KUIS bersetuju pada dasarnya menerima seramai 69 orang pelajar dari Kolej Institut Teknologi Mutiara YBK Tg Malim, ITMY melanjutkan pelajaran di berbagai jurusan di KUIS. Perbincangan antara pihak YBK dengan KUIS yang dijalankan sejak tahun lepas akhir selesai apabila YB Dato Zainal Abidin Hj Sakom mengadakan perbincangan dengan Dato Hj Mohd Adanan bin Isman, Rektor KUIS pada hari ini di pejabatnya.

Dalam perbincangan tersebut Dato Zainal Abidin meminta jasa baik KUIS menerima cadangan YBK menerima bayaran sebayak RM79,133.00 sebagai pekej bayaran yuran pengajian pelajar ITMY tersebut bagi membantu mereka yang kebanyakan dari ekluarga miskin meneriuskan pengajian disebabkan kepuutsan YBK menutup kolej ITMY disebabkan masalah kewangan. Dato Adnan selaku Rektor telah menyatakan persetujuan akan bersuha membantu menyelesaikan masalah YBK tersebut

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;