Gesir, 8/9/2008 - Sempena menyambut kedatangan Ramadhan Al Mubarak 1429 Hijrah yang sentiasa dinantikan oleh seluruh umat islam. Satu majlis berbuka puasa telah diadakan untuk meraikannya bersama-sama anak yatim di Asrama Kasih YBK, Jambor Sakti Gesir. Majlis diserikan dengan kehadiran Dato’ Zainal B Hj Sakom , kakitangan YBK, sebahagian pelajar Asrama Kasih YBK Serendah dan pelajar Akademi MVLK Gesir serta penduduk sekitar.

Para tetamu yang telah di jamu dengan pelbagai juadah telah dihidangkan pada majlis berbuka puasa tersebut. Selesai berbuka puasa majlis diteruskan dengan menunaikan solat maghrib, isyak dan terawih secara berjemaah yang di imamkan oleh pengerusi YBK. Sempena sembahyang tarawikh jempena telah bersama berdoa dengan dipimpin oleh Dato Zainal Abidin Hj Sakom memohon dimudahkan pelajar Asrama Kasih YBK yang akan menduduki peperiksaan UPSR pada besoknya 9/9/20

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;