Serendah, 22/12/2008 Seramai 48 orang dari kalangan pelajar Asrama Kasih YBK Serendah, Asrama Kasih YBK JAMBOR Sakti berjaya mengikuti dan menamatkan Program 'Competent & Predictive Education' Sempena Cuti Sekolah di Asrama Kasih YBK Serendah. Program yang dikendalikan oleh 2 orang pakar motivasi pendidikan Mr. Chen Swee Pang dan anaknya Tony Chen selama 10 hari (12-22 Dic 2008) berjaya meningkatkan kecekapan dan kebolehan pelajar mengira dengan menggunakan dan tanpa alat 'sempua'.

Majlis penutup program telah dirasmikan oleh YBhg Datin Hartini Osman, Ahli Lembaga Pemegang Amanah YBK dan upacara penyampaian sijil disempurnakan oleh Hj Bing Selamat Amir. Datin Hartini telah mengingatkan pelajar supaya meneruskan berlatih mengira dengan menggunakan kaedah yang telah diperkenalkan oleh Mr. Chen yang diidapati berjaya meningkatkan kebolehan matematik mereka. Mereka juga diharap dapat memberi tunjuk ajar kawan-kawan yang tidak berpeluang mengikuti program

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;