Batang Kali, 12/2/2009 -  YBK telah mengadakan mesyuarat SUKARELAWAN YBKdi pejabat YBK Batang Kali di Hulu Selangor. Mesyuarat ini diadakan bertujuan membincangkan program yang akan diadakan oleh ahli SUKARELAWAN YBK dalam masa terdekat ini. Disamping itu mesyuarat juga meminta kerjasama dan bantuan ahli SUKARELAWAN mengenalpasti pelajar miskin yang perlu dibantu untuk ditempatkan di Asrama Kasih YBK JAMBOR SAKTI Gesir.Hasil dari perbincangan tersebut ahli SUKARELAWAN bercadang akan mengadakan lawatan ke wad Pesakit Kanak-Kanak Hospital Kuala Kubu Bahru.

Disamping beramah mesra dengan kanak-kanak yang sedang menerima rawatan kedatangan ahli SUKARELAWAN diharap dapat memberi suntikan semangat kepada pesakit kanaka-kanak disamping penjaga mereka. YBK bercadang menyampaikan hadiah berbentukpermainan kanak-kanakBerkenaan dengan usaha mengenalpasti kanak-kanak miskin yang layak ditempatkan di Asrama Kasih YBK JAMBOR SAKTI Gesir, ahli SUKARELAWAN YBK bersetuju membantu YBK mengenalpasti mereka yang layak dan berpotensi dalam akademik untuk dfitempatkan di asrama YBK. Pencarian kanak-kanak miskin ini tidak terbatas dari kawasan Hulu Selangor sahaja, malah dari luar negeri Selangor jika berminat.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;