Teluk Intan - YBK telah melawat Bethany Holmes, sebuah institusi NGO yang ditubuhkan sejak tahun 1964 yang khusus memberi penjagaan dan terapi kepada golongan orang kurang upaya, OKU terutamanya sawan.

Pusat jagaan Bethany Holmes yang terletak di bandar Teluk Intan ini sedang memberi perkhidmatan terapi lebih dari 152 orang kepada kanak-kanak kurang upaya secara harian dan juga mingguan ini telah diasaskan oleh sepasang suami isteri dari Sweden apabila mereka melawat negara ini dan mendapati ramai kanak-kanak cacat akal (sawan) tidak mendapat perhatian sewajarnya di Malayasia.

Lawatan YBK ke pusat jagaan ini merupakan sebahagian siri lawatan YBK ke pusat OKU terpilih sebagai persediaan dan perancangan YBK membangunkan pusat penjagaan OKU lanjutan dan latihan kemahiran (occupotional therapy). Rombongan YBK yang diketuai Pengerusi YBK , Dato Zainal Abdidin Hj Sakom dan Datin Hartini Osman (ahli Lembaga Pemnegang Amanah) serta beberapa orang pegawai telah diberi taklimat oleh Encik Goh (Pengetua) 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;