Serendah - Pelajar Asrama Kasih YBK Serendah telah mengadakan majlis szambutan Malam Nisfu Syaaban di Surau asrama. Majlis yang turut dihadiri oleh Pengerusi YBK, Dato Zainal Abidin Hj Sakom dan beberapa orang ahli Lembaga Pemegang Amanah YBK dan kenalan yang sentiasa menyokong program YBK serta semua 170 orang pelajar asrama.

Majlis malam itu dimulakan dengan sembahayang maghrib berjemaah, kemudian diikuti dengan bacaan yassin sebanayk 3 kali dan sembahyang Isyak berjemaah dan diakhiri dengan tazkirah dan motivasi kepada pelajar asrama yang dipimpin oleh Dato Zainal Abidin Hj Sakom sebelum hadirin menjamu makan malam yang disediakan oleh pengurusan asrama.

Sempena malam nisfu syaaban, Dato Pengerusi telah mengingatkan supaya semua pelajar berdoa agar pelajar sentiasa berusaha mencatat kecemerlangan pelajaran masing dan juga minta semua pelajar mendoakan agar YBK terus dapat menjalankan program-program pembasmian kemiskinan setelah 19 tahun mencatat kejayaan menyumbang kepada peningkatan taraf sosio-ekonomi rakyat miskin di dalam negara

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;