Pusat Islam - Buat pertama kalinya YBK yang diwakili oleh YBhg Dato Pengerusi, Dato' Hj Zainal Abidin Sakom muncul di saluran TV Al-Hijrah selama 3 hari berturut-turut mulai hari Khamis, 13 Jan 2011 hingga Hari Sabtu 15 Jan 2011 di slot berita dan Program Bual Bicara Assalamualaikum. Isu-isu yang diketengahkan menerusi saluran TV Al Hijrah meliputi latar belakang YBK, Pencapaian YBK selama 21 tahun termasuk Program Sinar Kasih Ramadhan.

Dato Pengerusi YBK juga turut mengupas konsep pendekatan 'HIJRAH' yang digunapakai oleh YBK dalam membantu individu / keluarga miskin di seluruh negara. Berikut merupakan maksud istilah HIJRAH - H(harapan), I(insaf), J(jihad), R(rasional), A(amal) & H(hurriyah-Merdek

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;