Shah Alam, 29/9/2011 - YBK dengan kerjasama Sekolah Menengah Kebangsaan jalan Kebun telah menganjurkan Seminar Pendidikan PMR untuk 100 pelajar miskin terpilih yang akan menghadapi peperiksaan PMR yang akan datang. Sekolah-sekolah yang terlibat adalah SMK Jalan Kebun, SMK Kota Kamuning, SMK Kg Jawa dan SMK Shahbandaraya.

Dalam program ini, pelajar diberikan tip penting kepada pelajar bagaimana menghadapi peperiksaan khususnya dalam subjek Bahasa Inggeris, Sains dan Matematik oleh guru yang berpengalaman. Pelajar juga diberi motivasi akan berusaha bersungguh untuk mencapai kecemerlangan dalam peperiksaan yang datang. Majlis penutup telah disempurnmakan oleh Encik Abdul Raof Mokhtar. Pengetua Sekoah Puan Nor Akmal Hj Ismailm, dalam ucapannya merakamkan ucapan terima kasih YBK kerana banyak membantu sekolah dalam program membantu pelajar seperti KUNTUM, SINAR Kasih Ramadhan dan Biasiswa YBK.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;