Kuala Lumpur, 14/10/1999 - Kementerian Pembangunan Luar Bandar menubuhkan Pusat Rahmat, selaku sekretariat yang menanganu kes kemiskinan bandar di lembah klang. Pusat ini merupakan pusat setempat yang menyedikan bantuan sokongan di mana KPLB bersama agensi kerajaan dan NGO menguruskan kes-kes kemiskinan bandar berpendapatan di antara RM500 - 1,500. Pejabat operasi di Tingkat 5, Wisma PKNS, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur.

Agensi-agensi terlibat dalam MoU ini selain YBK ialah DBKL, YAPIEM, AIM, Baitulmal, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Yayasan Wilayah Persekutuan KL, Yayasan Strategik Sosial. Majlis disaksikan oleh Timbalan Perdana Menteri, Dato Abdullah Ahmad Badawi di Auditorium DBKL, Kuala Lumpur

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;