Serendah - Asrama Kasih YBK, 14 Januari bersamaan 12 Rabiulawal, telah mengadakan program tautan uhkwah yang melibatkan anak-anak tingkatan 1 dan 2. Program bermula jam 2.30 petang di surau al-falah, Pn. Halimaton Saadiah bertindak sebagai moderator program tersebut. program ini bertujuan merapatkan uhkwah silaturahim antara pelajar serta membina hubungan yang baik diantara kedua-dua tingkatan.

Pengisian program juga banyak mengaitkan mengenai sifat-sifat rasulullah yang perlu dicontohi. Program selesai pada jam 4.30 petang.pada hari dan masa yang sama anak-anak tingkatan 3 4 dan 5 telah mengikuti program sambutan maulidur rasul di Masjid Nur Iman serendah, dalam program tersebut anak-anak diberi tayangan filem Muhammad The Passanger. Diakhir tayangan beberapa soalan kuiz diberikan pelajar yang berjaya menjawab soalan tersebut diberi hadiah wang bernilai rm 10.00 ringgit. Aktiviti selesai pada jam 4.30 petang, kemudian anak-anak bersolat jemaah di Masjid tersebut.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;