Shah Alam, 23/4/2014 - YBK mengadakan perbincangan dengan PEMBINA (Pemuafakatan Badan Ilmiah Nasional) dalam merancang dan melaksanakan prgram motivasi Pelajar Cemerlang YBK dalam tahun 2014 ini. Ketua Pegawai Eksekutif Pembina Encik Ahmad Yahya mengalu-alukan syor YBK untuk menjalinkan kerjasama dengan PEMBINA untuk tujuan tersebut.

YBK yang sedang merangka modul Program Motivasi Pelajar Cemerlang sedang mengenalpasti rakan kongsi yang bergiat aktif dalam program pembangunan modal insan. Dengan kerjasama bersama Pembina, YBK yakin pelbagai program dapat dirangka dan dilaksanakan secara kerjasama. Disamping itu Pembina juga giat membantu memberi nilai tambah kepada progran kemahiran melalui tajaan latihan dan 'penempatan kerja' di sektor amawa dan GLC juga menyatakan kesediaan mengadakan kerjasama dengan YBK dalam menyokong program latihan kemahiran YBK di Puat Latihan YBK Kuala Selamgior dan Akademi Kemahiran YBK Gesir  

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;