Serendah, 28 Mei 2014 - Yayasan Kemajuan Insan Sarawak (YAKIN) merupakan NGO seperti mana YBK berfungsi dalam pemudahcara bagi golongan berpendapatan rendah serta membantu dalam melaksanakan program pembasmian kemiskinan. Lawatan kerja ini bertujuan untuk saling bertukar idea serta informasi terkini. YAKIN diketuai oleh Datin Napsiah, Ahli Lembaga Amanah bersama dengan 4 orang pegawai.

Ketua Pegawai Eksekutif, En Zulhairy Jalaluddin telah memberikan penerangan dan informasi tentang YBK. Seterusnya lawatan di sekitar kawasan Asrama Kasih diambil alih oleh pengetua asrama. Semoga lawatan kerja ini dapat memberikan sedikit maklumat serta pengalaman kepada rombongan YAKIN. Ini kerana YAKIN juga mempunyai asrama bagi pelajar lelaki serta kelas tuisyen bagi pelajar perempuan.  

 

 

 

 

 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;