Masjid Jamek Kuala Lumpur, 16 Ogos 2014 - Yayasan Basmi Kemiskinan bersama pengurusan Masjid Jamek Kuala Lumpur mengagih-agihkan makanan kepada kumpulan gelandangan dan fakir miskin. Ia disempurnakan oleh Sukarelawan YBK dan Sukarelawan Masjid Jamek Kuala Lumpur. Aktiviti ini merupakan usaha kerjasama dengan pengurusan Masjid Jamek Kuala Lumpur dan dijadikan aktiviti bulanan. YBK bersama Masjid Jamek Kuala Lumpur telah mengagihkan makanan tengahari untuk 300 orang dari kalangan gelandangan dan fakir miskin sekitar masjid.

Agihan yang dimulakan tepat jam 12 tengahari apabila kumpulan gelandangan ini mula berkumpul di hadapan pintu masuk utama Masjid. Aktiviti agihan berjalan lancar hasil disiplin dan kerjasama yang diberikan oleh petugas dan gelandangan yang beratur semasa mengambil bungkusan makanan. Semua unit makanan selesai diedarkan dalam masa setengah jam. Hujan yang turun tidak menghalang semangat petugas dan sukarelawan untuk sama-sama membantu mengedarkan makanan. Aktiviti mengagihkan makan tengahari menarik perhatian ramai pelancung dari luar negara yang kebetulan melawat masjid yang juga merupakan program masjid.

Majiis juga disaksikan oleh Imam Masjid iaitu Ustaz Faizal Tan. YBK berterima kasih kepada pengurusan Masjid Jamek Kuala Lumpur atas kerjasama dan sokongan yang diberikan dalam aktiviti edaran ini. Aktiviti ini akan diteruskan di bulan-bulan akan datang dan orang ramai yang berminat untuk menjadi sukarelawan dalam aktiviti ini dialu-alukan untuk hadir di sesi yang akan datang.

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;