Bukit Sentosa, 23/10/2014 – Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) hari ini meneruskan usaha memberi sumbangan untuk meringankan beban keluarga dari Apartment Teratai Bukit Sentosa yang dipindahkan secara sementara di Sekolah Kebangsaan Taman Bunga Raya 2. Seramai 109 isi rumah yang ditempatkan di sini telah diberi sumbangan perbelanjaan anak bersekolah untuk 10 hari di mana seramai 190 orang pelajar terlibat.

Disamping itu setiap keluarga juga diberi tuala mandi untuk kegunaan harian di sini bagi menambah sumbangan dari agensi kerajaan dan pihak lain. Sumbangan telah diusampaikan sendiri oleh Dato Zainal Abidin Hj Sakom Pengerusi YBK yang juga bekas wakil rakyat kawasan ini selama 2 penggal (1999-2008) dan dibantu Sukarelawan YBK. 

Pemberian sumbangan YBK kali  ini adalah lanjutan usaha YBK semalam apabila seramai 82 keluarga dan 161 orang pelajar sekolah menerima sumbangan kewangan dan tuala dari YBK yang disampaikan oleh ADUN kawasan iaitu YB Mat Nazeri Dahlan di penempatan Sekolah Kebangsaan Taman Bunga Raya 1.

 

BERKENAAN LAMAN INI

Dasar Privasi & Penafian
Lapor Ralat / Kesilapan

Kandungan di dalam laman web ini (foto, audio, video dan artikel) disediakan oleh Bahagian Media dan Arkib serta Bahagian Penyelidikan dan Komunikasi Korporat, Yayasan Basmi Kemiskinan. Siaran semula atau replikasi kandungan untuk tujuan komersial perlu mendapat kebenaran daripada YBK terlebih dahulu.

HUBUNGI KAMI

YAYASAN BASMI KEMISKINAN
No. 32 & 34, Jalan SS7/24,
Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.

TEL : 03 7875 0036
FAKS : 03 7875 0719
E-MEL : ybk@ybk.org.my

Ikuti YBK di Media Sosial ;